Ouderavond peuters en kleuters gezond eten

Geplaatst op vrijdag 16 november 2018

OUDERAVOND GEZOND ETEN

Op 15 november was er een ouderavond voor de ouders van de peuters en kleuters. Deze ging over gezond eten en over gezonde traktaties.

Nadat de leerkrachten en peuterleidsters iets hebben verteld over wat ze in de groepen graag willen zien (fruit of groente mee voor het 10-uurtje en voor de kleuters graag tijdens de lunch brood en geen croissantjes of chocoladevla of koek) hebben we op filmpjes gezien dat de kinderen al hele gezonde dingen meenemen naar school. Ook zagen we hoe de kinderen gingen praten over gezond en ongezond en ze hier mee bezig gingen door eten en drinken of plaatjes hiervan te verdelen over een groene en een rode bak. Dit gebeurde bij de peuters en in de doorstroomgroep. De kleuters hebben eten en drinken uitgeknipt uit reclamefolders en dit op een rood vel (ongezond) of een groen vel (gezond) geplakt.

We hoorden nog iets over gezond eten van Medina van de GGD en iets over gezonde traktaties van Elleke van Leefstijl. Dit was al interessant, maar het werd nog veel leuker toen we zelf aan de slag mochten met het maken van een gezonde traktatie. Eigenlijk was het helemaal niet zo moeilijk en wat zag het er leuk uit!  We delen graag de foto’s ter inspiratie.